Vill grønn te og urter


er et resultat av kvalitet – og kvalitet alene.

Hva gjør den så spesiell ?

Tebladenes smak påvirkes av deres omgivelser som jordsmonn, høyde, vær, vind og andre geografiske bestemmelser. Arktisk Matcha te kommer fra Nordland. Her skjærer polarsirkelen seg gjennom landsdelen og setter grensen for det arktiske riket med midnattssol og mørketid. Råvaren kommer fra en rekke forskjellige teplanter som vokser nord fra polarsirkelen.

Arctic Matcha er naturlig mat og er et resultat av kvalitet – og kvalitet alene. Teen er et fint pulver. Over tid inntar du hele blader i motsetning til annen te, der tebladene kastes når teèn brygges.

Te og krydder i ulike varianter har blitt brukt som medisin i århundrer.

Te & Helse

Et høyt antall antioksidanter i teèn skyldes måten Matcha er laget på. Den er et fint pulver. Over tid inntar du hele blader i motsetning til annen te, der tebladene kastes når teèn brygges. Sammen med andre antioksidanter som vitamin C, vitamin A og klorofyll, kan flavonoid antioksidanter bidra til å holde kroppens celler og vev sunt ved å beskytte mot frie radikaler. Alle levende organismer gir fra seg frie radikaler som er en nødvendighet for kroppen vår, er et overflod av disse ødeleggende for celler og DNA i kroppen.

Dagens te-drikking kan spores tilbake til lenge før vikingetiden.

Arktisk Matcha te og krydder kommer fra Nordland.

De beste bladene gir en finere tekstur til høyere karakterer av matcha. Mer utviklede blader er vanskelig, og gir lavere karakterer og en sandaktig tekstur. Bedre smak er et resultat av at planten sender størstedelen av næringsstoffene til voksende blader.

Tradisjonelt blir senkeblader tørket i skyggen, og blir aldri utsatt for direkte sollys. Kvalitet matcha er smaragd grønn, og et resultat av denne behandlingen.

Uten riktig utstyr og teknikk kan Matcha bli «brent» og få forringet kvalitet.

Andre bruksområder : Den brukes som topp for isen; blandet med melk og sukker som en drink; sjokolade, godteri og desserter, for eksempel kaker og bakverk; smoothies. Det har også blitt innarbeidet i alkoholholdige drikker samt likører og til og med matcha øl.

Fremstilling/ produksjon av Te

Det er spesielt to aspekter av vill planter og prosessering: Matcha er laget av arktiske ville planter. Bare de fineste tebladene er håndplukket. Hvis bladene er lagt ut for tørk, vil de imidlertid smuldre og bli kjent som te. Deretter blir disse sortert, og malt til et fint, lyse grønt, pulver kjent som matcha.

Slipe bladene er en langsom prosess, fordi møllen ikke må bli for varm, og bladets aroma er endret. Smaken av matcha domineres av aminosyrer. De høyeste karakterene av matcha har intens søtsmak, og en dypere smak enn standard eller grovere grader av te høstet senere på året.

Hvordan de bør te oppbevares?

Te absorberer lukt og fukt. De fleste av oss oppbevarer te på kjøkkenet hvor det er mange lukter og potensielle forstyrrelser for smaken. For å holde te frisk, bør den oppbevares i en lufttett boks eller beholder.

Te og krydder er en naturlig mat.

Definisjon: naturlig mat

  • Naturlig mat eller en ingrediens i  naturlig mat har ingen bestanddel  unntatt fjerning av vann. «Naturlige matvarer» antas ofte å være matvarer som er minimalt behandlet, eller ikke inneholder noen tilsetningsstoffer, eller bestemte tilsetningsstoffer som hormoner, antibiotika, søtningsmidler, matfarger eller smaksstoffer som ikke er opprinnelig.